1 Ekim 2013 Salı

Birden fazla Google XML Sitemaps şimdi destekler: site haritaları ittifaktır Over? < /ti

Tüm E-çözümler projektör |





Google XML Sitemaps 2005 yılında başlatılan bu yana, site sahiplerinin web sayfaları dışındaki içerik göndermek etkinleştirmek için özel biçimler ekledik. Şimdiye kadar her içerik türü için ayrı site haritaları oluşturmak site sahipleri vardı:


Bu artık değişti. Şimdi, bu içerik türlerinden herhangi bir bileşimini içeren tek bir XML site oluşturabilirsiniz. Haberler Site Haritaları, Google Web Yöneticisi Merkezi blog yazısı muhtemelen haber içeriği diğer türleri ile karıştırılamaz bahsetmiyor.


Site sahipleri için harika bir haber? Muhtemelen. Bazı durumlarda tek bir Site Haritası oluşturup daha kolay olabilir, ama oluşturmak ve site haritaları genellikle sürdürmek için en düşük Tepegöz oluşturur ve dosyayı otomatik olarak bir komut dosyası yoludur. Ve ayrı ayrı şeyleri izlemek daha kolay olabilir.


Kesinlikle, ölçümleri açısından, içerik türleri ayrı tutmak için mantıklı olabilir. Google Web Yöneticisi Araçları için XML Site Haritası gönderdiğinizde, URLleri Site haritasında toplam sayısını ve bu URLleri dizine sayısı raporunu görebilirsiniz. Uzun bir süre için site sahiplerinin yüzde kaçı bu türlerin her biri, Google indeksleme kolayca izlemek için ayrı site haritaları değişik içerik ve sayfa türleri için oluşturmak kaldırabilecek. (Bu rapor bir site daha çok daha doğru numaraları sağlar: operatör arama, site haritası kapsamlı ve kanonik URL listesi için bir kategori varsa sadece doğru bir şekilde çalışır, ancak.)


URLler ve boyutu (50.000 URL ve 10MB) önceki sınırları yine de geçerlidir, her ne olursa olsun tek bir dosya içine sığmayacak kadar çok siteleri bulacaksınız.


I-si olmak bu hareket hakkında soru ancak, sitemaps.org hakkında nedir? 2006 Yılında, Google, Microsoft ve Yahoo, birlikte ortak Protokolü desteklemek için geldi. Web sayfaları için standart XML Site Haritaları protokolü ortaklaşa desteklenen iken, bu İttifakın bir parçası olarak değil de kendi özelleştirilmiş site haritaları Google başlattı. Site sahipleri kendi web XML site gerekli ek formatları tarafından ek biçimlendirme eklemek için değiştirme başlatırsanız, bu diğer motor yeteneği dosyaları ayrıştırmak için kırılmayan? Tüm pratik amaçlar için Google site sahipleri bu standarda uymayan ve yalnızca Google tarafından kullanılan XML Site Haritası dosyaları göndermek için teşvik ediyor anlamına gelmez mi?


Sitemaps.org ve otomatik bul robots.txt dosyasındaki sonraki ortak destek rağmen bu XML site haritaları facebook da reklam vermek geliştikçe Google da akılda tutmak değil görünür. Diğer motorları bu yeni kombine format desteği çok isterim, ama onlar Microsoft veya Yahoo gibi onlar özel biçimleri geliştirdi ve en azından bu yeni kombine format idare edebilmek için onların ayrıştırıcılar ayarlamak için diğer motorları zaman vermek bu piyasaya önceden uyarı verdiler muhtemel dahil etmedi söyleyebiliriz.


Belki de bu hareket, önemli bir şey değil. Ama çok iş o İttifak lansmanı içerik sahiplerinin web genelinde ve sadece bir arama motoru için işleri kolaylaştırmak amacı ile girdi. Yani kısmi, hatta ruhu, söküm biraz hayal kırıklığı yaratıyor.


Güncelleme: Bu ayrıştırıcıları ek öğeleri için özel olarak inşa değildi bile özel öğeleri varolan ayrıştırıcıları, break gerekmez doğrudur. Ancak, varolan (non-Google) ayrıştırıcıları ek öğeleri içeren dosyaları işlemek için ayarla değil ve bu değişiklik onları kırabilir oldukça mümkün olduğunu düşünüyorum.  Bu kesinlikle arama motorları bu uzantıları üzerinde birlikte çalışma değil durumda, ve daha fazla işbirliği ve İttifakın orijinal amacı ilerleme görmek istiyorum: içerik sahiplerinin arama motorları ile çalışmaya kolaylaştırır.


İle ilgili konular: Kanal: SEO | : Google Web Yöneticisi Merkezi | SEO: Gönderme &amp; Site Haritaları | Son Haberler


@sengineland izle





Genişletilmiş veri kendi ad alanına yerleştirilir ve böylece o ad anlamıyorum çözümleyicileri tarafından dikkate alınması ve şema ilişkili. Site Haritası şema kırılma değil, sadece bu şekilde XML (eXtensible Markup Language) uzanan kullanılmak üzere tasarlanmıştır.


* Gereken * çözümleyicileri tarafından göz ardı ama işaret olarak gerçek-ebilmek var olmak farklı. Gerçek nokta yine de Yorumunuz ikinci parçasıdır. Onlar artık İttifakın ruhu içinde üzerinde olabilir gibi görünüyor bu yüzden bu konuda birlikte çalışıyor gibi görünmüyor.


Daha fazla en iyi haberleri


Daha fazla haber özetleri görmek


Daha fazla özellik görün


Daha fazla sütun görmek


Bkz: daha fazla nasıl yapılır


Google #GoogleBirthday Piñata Logo & oyunu ile 15 doğum günü kutluyor


SSS: Tüm yeni Google "Sinekkuşu" algoritma hakkında


Googlenın bilgi grafiği karşılaştırmalar & filtreler Akıllı alır


Son arama-SMX Doğu başlar NYC Salı günü; Tüm erişim konferans ve ücretsiz Expo + geçer kullanılabilir


Apple haritalar iki kullanıcı arasında bir Havaalanı pist sürüş gönderir


Çalışması: Mobil arayanların yüzde 61i değiştirmek için hazır.


Google başka bir Binbaşı bağlantı ağ cezalandırılmış: Hayalet sırası 2.0


Sonrası PRİZMA, Google reklam tıklamaları tüm aramalar, güvenli yapmak için sessizce hareket doğruladı


PPC denemeye çalışma asla cesaret


@sengineland izle


Arama motoru Land SMX, arama pazarlama Expo konferans serisi üretir. SMX olaylar, sadece arama pazarlama başlıyoruz ya da deneyimli bir uzman sizsiniz en kapsamlı eğitim ve ağ çalışmalar - sunun.


İnternet ve dijital pazarlama deposu, ücretsiz bizim web seminerleri, teknik incelemeler ve araştırma raporları ile pazarlama arama hakkında daha fazla bilgi edinin.


Bkz: daha fazla konular


Pazarlama arazi olarak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder