8 Şubat 2014 Cumartesi

Plates Topu

Plates topu vücut kontrolünü sağlamak için kullanılan bir üründür. Plates için kullanılacak top çok büyük olmamalıdır. Plates topu 25 cm çapına kadar olan toplardır. Bunun üzerindeki büyük dinilebilecek toplar plateste kullanılabilir fakat bir fitness ekipmanıdır. Plates için standart plates yardımcı ekipmanı olarak 25 cm çapındaki bir top rahat bir biçimde kullanılır. Ölçüsü uygun olmayan toplarda hareketin kontrolü zordur. Uygun hareketleri rahar bir biçimde yapabilmek için küçük topları kullanmak gerekir. Bu toplarla fayda sağlanır ve iyi bir biçimde vücut kontrolü gerçekleştirilir.

Plates topu kullanımında öncesinde bir ısınma çalışması yapmaya gerek yoktur. Bu hareketler zaten bir ısınma çalışmasıdır. Aynı zamanda şu bilinmelidir ki plates zayıflama çalışması değildir. Plates bir vucüt kontrolü ve kuvvet çalışmasıdır.

Plates vücut kontrolünü sağlamasıyla beraber ince kas gruplarını çalıştırarak esneklik kazanmaya imkan tanır. Kuvvetli, uzun boyutlu ve esnek kaslar sağlar. Bu amaçla kullanılabilecek uygun bir ürün olarak öne çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder